Advocatuur

ADVOCAAT-STAGIAIRE ÉN ADVOCAAT MEDEWERKER VASTGOED (M/V)

De economische recessie lijkt nog niet voorbij te zijn of de vastgoedpraktijk wordt al op de schop genomen. Zo zijn in 2015 de Europese aanbestedingsrichtlijnen gewijzigd dat uiteraard ook tot een nieuwe Aanbestedingswet heeft geleid. Het huurrecht voor de tijdelijke verhuur van woonruimte is sinds juli 2016 versoepeld. In 2017 staat de herziening van het appartementsrecht op het programma én in 2019 moet de Omgevingswet worden ingevoerd. Een full service, gespecialiseerde vastgoedpraktijk weet hiervan en speelt daar op in. Dat vergt ervaring, aandacht, creativiteit en doorzettingsvermogen. De ambitieuze advocaten van de sectie vastgoed van de Advocaten van Van Riet werken er dagelijks aan, met succes. Steeds meer opdrachtgevers in de commerciële en non profit sector vertrouwen hun vragen op het gebied van vastgoed aan ons toe.

Om mee te denken én te werken aan onze ambities zoekt De Advocaten van Van Riet voor de sectie vastgoed een  

advocaat-stagiaire en een advocaat medewerker

Je profiel 

We maken graag kennis met kandidaten die over de eigenschappen beschikken om zelfstandig een zaak te behandelen en daarin verantwoordelijkheid te dragen. Die goed in teamverband kunnen werken. Die overzicht hebben, oplossingen aandragen en kunnen sturen op de inhoud. Met een leergierige houding en scherpte op het juridisch vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen. Verder ben je in aanleg commercieel en heb je het in je om nieuwe klanten te werven en te binden. 

Voor de functie van beginnend advocaat-stagiaire is aantoonbare affiniteit met vastgoed een pré. Voor de vacature van advocaat medewerker verwachten we dat de advocaat-stage reeds is afgerond en dat de kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring in de vastgoedbranche en de ambitie om samen met ons zijn praktijk op en uit te bouwen.   

Wie zijn wij?

De Advocaten van Van Riet is een middelgroot advocatenkantoor in Utrecht. Momenteel werken er 31 mensen, waarvan circa 20 advocaten. Het kantoor richt zich op middelgrote en grote ondernemingen, (non-profit) (zorg-)instellingen en particuliere investeerders en kent drie aandachtsgebieden: Ondernemingsrecht, Insolventierecht & Herstructurering en Vastgoed.

Wat bieden wij?

Je gaat interessante zaken behandelen in een gevarieerde bestuursrechtelijke en civiele praktijk in een prettig en gespecialiseerd team, waarbij je met alle juridische aspecten van vastgoed te maken krijgt om je juridische en inhoudelijke vaardigheden te ontwikkelen. We hechten waarde aan zowel vakinhoudelijke als persoonlijke begeleiding en delen actief kennis met elkaar. We bieden je de mogelijkheid om je reeds aanwezige kennis en ervaring in het vastgoedrecht verder uit te breiden, in de praktijk en door opleiding. Het volbrengen van een Grotius specialisatieopleiding door de advocaat medewerker is dan ook een vereiste. 

Daarnaast is er tijd voor collegiaal overleg en plezier in het werk. 

Een goed salaris is vanzelfsprekend. 

Wat verwachten wij van jou?

Van een advocaat op de sectie vastgoed wordt pit, daadkracht, scherpte en humor verwacht. We maken graag kennis met mensen met de capaciteit om zelfstandig een zaak in te schatten, maar die tegelijkertijd willen leren en open staan voor debat, die overzicht hebben, oplossingen aandragen en kunnen sturen op de inhoud. Met een leergierige houding en scherpte op het juridisch vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen. Verder ben je in aanleg commercieel en heb je het in je om nieuwe klanten te werven en te binden. Ondernemersgeest. 

Reageren?

Als je denkt dat één van deze functies én de Advocaten van Van Riet bij jou passen, stuur dan vóór 21 januari 2017 je gemotiveerde brief met pasfoto, CV, cijferlijst en eventuele referenties per e-mail naar mr. Wouter van Galen (vangalen@vanvanriet.nl). Meer informatie over deze vacature? Bel mr. Wouter van Galen op nummer 06 – 43 44 09 79 / 030 – 263 50 77. Voor meer informatie over ons kantoor verwijzen we je naar vanvanriet.nl en kennisvanvanriet.nl.

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.